Aangesloten bij BouwGarant

Logo bouwgarant

BouwGarant in het kort

BouwGarant – Het creëren van vertrouwen tussen opdrachtgever en bouwondernemer

BouwGarant is het grootste keurmerk in de bouw van Nederland met 1700 aangesloten bouwbedrijven. Al deze bedrijven worden periodiek getoetst en voldoen aan eisen op het gebied van vakmanschap, kwaliteit en betrouwbaarheid.

Stichting BouwGarant is in 1995 opgericht met als doel opdrachtgevers meer zekerheid en vertrouwen te bieden bij het inschakelen van een bouwbedrijf. Hiervoor is destijds een garantieproduct ontwikkeld, exclusief voor de BouwGarant-deelnemers.

Na de oprichting werd de vraag naar een betrouwbaar keurmerk in de bouw steeds sterker. In 2003 is het kwaliteitslabel BouwGarant opgericht. Hiervoor is een aantal labelvereisten op het gebied van kwaliteit, ervaring en vakmanschap opgesteld welke zijn opgenomen in de Beoordelingsrichtlijn. Vanaf 2003 worden alle deelnemers van periodiek getoetst door twee onafhankelijke organisaties.

In 2008 is Stichting BouwGarant op uitnodiging van het Ministerie van EZ doorgelicht en beoordeeld door de Raad voor Accreditatie. De uikomst was zeer positief: een erkenning voor het keurmerk BouwGarant.

Meer informatie vindt u op www.bouwgarant.nl

 

Zekerheid van Meekes Bouw als BouwGarant-aannemer

Bouwbedrijf Meekes BV uit Groenlo is BouwGarant-aannemer hierdoor heeft u de volgende zekerheden:

1 Juiste diploma’s en verzekeringen
Iedereen kan zich aannemer noemen. Maar BouwGarant-aannemer word je alleen als je over de juiste diploma’s en verzekeringen beschikt. U weet dus zeker dat u een ervaren vakman inschakelt die zijn zaken op orde heeft.

2 Aantoonbare ervaring
BouwGarant-aannemers hebben aantoonbare ervaring in de bouw. Daardoor weten zij welke aanpak tot het beste resultaat leidt en kunnen ze u goed adviseren.

3 Duidelijke afspraken
De BouwGarant-aannemer zet samen met u alle afspraken op papier. Van offerte tot en met de oplevering. U komt dus niet voor verrassingen te staan.

4 Kwaliteitscontroles
Aannemers worden regelmatig getoetst door een onafhankelijke instantie. Alleen bedrijven die aan alle eisen voldoen, mogen het BouwGarant-keurmerk dragen.

5 Garantie
U kunt kiezen voor extra zekerheid door garantie af te sluiten. Let op: u bent zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van deze garantie. Meer info.

6 Uitgebreide klachtregeling
BouwGarant kent een uitgebreide regeling waarbij het snel en adequaat oplossen van de klacht centraal staat. De BouwGarant Quick Scan is hier een voorbeeld van, hierbij doet een onafhankelijk deskundige op locatie een bindende uitspraak. Meer info.

7 Geschillencommissie
Samen met de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis heeft BouwGarant de Geschillencommissie Verbouwingen opgericht. Heeft u een probleem met uw aannemer? En u komt er samen niet uit, ook niet na bemiddeling door BouwGarant. Dan kunt u terecht bij deze onafhankelijke geschillencommissie

 

Overtuigd van de zekerheid die u heeft bij aannemersbedrijf Meekes Bouw BV ? Neem vrijblijvend contact met ons op.

> Download de consumentenvoorwaarden